Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Προσευχήθηκε στον Πανάγιο Τάφο για ειρήνη στην Ουκρανία

Tην προσκυνηματική του θεωρία στους Αγίους Τόπους συνοδευόμενος από κληρικούς και λαϊκούς από την Ουκρανία πραγματοποιεί, ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας Ονούφριος, Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Ο Μητροπολίτης Ονούφριος κατά τη διάρκεια της επισκέψεως του, τέλεσε Θεία Λειτουργία ενώπιον του Παναγίου Τάφου όπου προσευχήθηκε για την ειρήνη στην Ουκρανία.

"Εδώ στο ιερότερο μέρος προσευχήθηκα για τον λαό και την πολυπόθητη ειρήνη στην Ουκρανία" ανέφερε μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο κ. Ονούφριος.

Να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας είχε συνάντηση και με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Θρόνου του Πατριαρχείου.

Προσφωνώντας τον Μητροπολίτη Ονούφριο ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Θεόφιλος αφού ευχήθηκε καλό προσκύνημα, εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία και τόνισε ότι προσεύχεται υπέρ ταχείας εγκαθιδρύσεως ειρήνης στην Ουκρανία.

Αντιφωνώντας ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας Ονούφριος ευχαρίστησε εγκαρδίως τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων και μέλη της Αγιοταφιτικής Αδελφότητος για τις καλές ευχές και προσευχές υπέρ της Ουκρανίας και του λαού της.

πηγή-romfea.gr