Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Άνθιμος: "Πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι για τη Μακεδονία μας, για την Ελλάδα μας"

Με πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία εορτάστηκε σήμερα η μεγάλη εορτή του Αγίου Πνεύματος στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Θερμαϊκού της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.

Την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης και τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Άνθιμος, πλαισιούμενος από ιερείς των δύο Μητροπόλεων, παρουσία του Βουλευτή κ. Αναστασιάδη και εκπροσώπων των τοπικών αρχών, με τη συμμετοχή πλήθους ευσεβών πιστών που γέμισαν ασφυκτικά τον περικαλλή Ιερό Ναό.

Ο Παναγιώτατος αναφέρθηκε μεστά στο σημερινό μήνυμα της μεγάλης εορτής του Αγίου Πνεύματος, του τρίτου προσώπου της Αγίας Τριάδας ενώ ευχήθηκε καλή δύναμη στον νέο Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Σεβασμιώτατο κ. Ιουστίνο που την ίδια ώρα τελούνταν η χειροτονία του στην Αθήνα από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, ενώ συνεχάρη τον εφημέριο και το εκκληστιακό συμβούλιο για την άρτια διοργάνωση της πανηγύρεως.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας συγκίνησε προκάλεσε η χορωδία του Ιερού Ναού αποδίδοντας παραδοσιακά τραγούδια όπως και εμβατήρια που παιάνισε η Φιλαρμονική του Δήμου στον προαύλειο χώρο της Ενορίας.

πηγή-romfea.gr